Aangenaam kennis te maken

Hallo, ik ben Moniek van der Zee!

Wie ben ik?

Ik ben Moniek van der Zee, een sociaal werker van 35 jaar met een achtergrond in de paarden, zowel recreatief als beroepsmatig. Ik heb ervaring opgedaan op een paardenfokkerij, een holistische trainingsstal, een manege in Italië, een paardenhulpverleningsbedrijf enz.

Opleiding

Naast HBO sociaal werk ben ik in het bezit van een MBO-diploma diermanagement en een MBO-diploma politie. Momenteel volg ik de post-HBO opleiding Paard en Hulpverlening aan het NHL te Leeuwarden. Tevens ben ik inmiddels drie jaar actief in de zorg als (persoonlijk) begeleider voor diverse doelgroepen.

Element

Voor een goede samenwerking is het essentieel dat het paard in zijn element is. Dit betekent dat gestreefd wordt naar een omgeving voor de paarden die voldoet aan de natuurlijke behoeften van een paard (Sociaal contact, voeding, beweging, rust, uitdaging).

Fusie

Het centrum paard en plezier is ontstaan uit een fusie van het sociale werk en het paardenwerk. Ik ben het meest in mijn element wanneer ik tussen mens en paard verbinding zie ontstaan.

Twee paarden

Ik werk met twee paarden, genaamd Mister Blue (Blue) en Tommie. Hieronder worden zij aan je voorgesteld:

Dit is Tommie, een 22-jarige KWPN-er met een zachtaardig karakter. Tommie is lief en bedachtzaam. Vanwege zijn kalme aard is hij uitermate geschikt voor de angstige of beginnende paardenliefhebber. Hij straalt rust en vertrouwen uit. Kortom, Tommie is een prachtpaard!

Mister Blue is een tweejarige kruising en is ingeschreven in het EAS stamboek. Zijn vacht is zwart, maar hij zal uiteindelijk wit worden. Blue is de rust zelve, niet snel onder de indruk en erg nieuwsgierig. Hij is volgzaam maar heeft tegelijk een duidelijke eigen wil. Blue krijgt alle tijd om rustig op te groeien en is beperkt inzetbaar voor lessen naast het paard.