Mijn werkwijze

Werkwijze

Uitgangspunt van de begeleiding is de wens van de hulpvrager.
Mijn benadering van de hulpverlening is daarom eclectisch, wat wil zeggen dat de benadering een samensmelting is van verschillende methoden en theorieën. Elke hulpvrager is uniek en elke hulpvraag is uniek. Daarom pas ik een combinatie toe. Dat geldt ook voor de hulpverlener, elke hulpverlener heeft zijn eigen kracht en weet welke stijl van begeleiding bij hem of haar past.
Ik ga daarbij voornamelijk uit van de presentietheorie in combinatie met de oplossingsgerichte methodiek en lichaamsgericht werken. Bewustzijn en bewustwording staan voorop.
Tot slot hebben de paarden de grootste stem. Zij geven aan wat er nodig is, wij hoeven slechts te luisteren.

Hulpvraag

Heb jij een specifieke (hulp)vraag en staat de informatie die jij zoekt er niet tussen? Neem contact met mij op!

Individueel

De begeleiding wordt één op één gegeven.

Therapie/Begeleiding

Heb jij een hulpvraag of wil jij werken aan je ontwikkeling en wil jij onderzoeken of ondersteuning met het paard als co-therapeut bij jou past? Kom dan vrijblijvend langs voor een kennismaking. In een kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden.

Vergoeding

In sommige gevallen wordt hulpverlening met behulp van paarden (deels) vergoed, veelal uit een aanvullende verzekering. Ook het PGB kan worden ingezet voor begeleiding met behulp van paarden.  Meer weten hierover? Informeer bij je verzekeraar of neem contact met mij op.